MUFLIS MUDA vs JUTAWAN MUDA | ANDA?


MUFLIS MUDA!!

KUALA LUMPUR: Seramai 38,357 individu berusia 25 hingga 44 tahun diisytiharkan muflis di seluruh negara dalam tempoh 65 bulan sehingga Mei lalu, trend yang amat membimbangkan kerana status itu boleh menjejaskan masa depan golongan muda. Ini bermakna 41 orang bankrap setiap hari yang antaranya berpunca daripada kegagalan menyelesaikan pinjaman sewa beli kenderaan, tidak dapat mengawal penggunaan kad kredit hingga banyak hutang tertunggak selain pinjaman peribadi.

 Kebanyakan pemegang kad kredit di kalangan golongan muda menggunakan kemudahan itu untuk berbelanja barangan tidak penting, mewah serta mengeluarkan wang tunai untuk perbelanjaan harian. Ketua Pengarah Jabatan Insolvensi, Datuk Abdul Karim Abdul Jalil, berkata dalam tempoh itu, 80,348 kes direkodkan muflis membabitkan semua golongan.

“Sepanjang tempoh itu, golongan berusia 35 hingga 44 tahun paling ramai diisytiharkan bankrap”.

Jika diambil kira jumlah tidak direkodkan iaitu merujuk kepada kes yang dilaporkan sebelum 2005, jumlah sebenar kes bankrap adalah 217,577 kes.

 LAPORAN KHAS OLEH MOHD AZIZ NGAH DAN ALZAHRIN ALIAS

BMINGGU@BHARIAN.COM.MY
2010/07/24

fakta nombor:
Jutawan Muda : 3898 orang
Muflis Muda : 38 357 orang

Bila kita baca tajuk jer dah gerun. Remaja atau executive muda banyak yang terlinat dengan laporan ini. Laporan dari Berita Harian bertarikh 24 Julai 2010 ini mendedahkan golongan exec muda yang tidak mampu mengawal aliran tunai mereka, ini terjadi akibat dari penggunaan KAD KREDIT yang tidak dikawal. Ramai eksekutif terjerat godaan kad kredit untuk hidup mewah. Jika dilihat dari angka statistik yang di tunjukkan sungguh mengejutkan. So muda-mudi yang ingin menjadi jutawan diusia muda ini pesanan saya.

“Anda boleh menjadi JUTAWAN di usia yang muda, TETAPI biarlah duit yang dibelanjakan bukan dari kad kredit atau pinjaman. Tak salah untuk membuat pinjaman, tetapai biarlah pinjaman itu bukan sesuatu pinjaman ‘hangus’ atau membeli sesuatu yang tiada pulangan. Laburkan pinjaman anda untuk sesuatu yang boleh mengembalikan semula duit pinjaman dengan berlipat kali ganda.”

GLAM

DI Green Leaders Academy Malaysia (GLAM) Kami menawarkan satu perniagaan berasaskan perniagaan atas talian “online bussiness” yang mana menggunakan Social Media Marketing sebagai satu medium perantara antara peniaga terus kepada pelanggan. Dengan cara ini kita dapat berhubung terus dengan pengguna tanpa membayar kos pengiklanan yang tinggi. Dan ianya memang dah terbukti pun. Dan di GLAM juga anda akan diajar daripada asas Social Media Marketing sehingga anda mampu menjana PULUHAN RIBU RINGGIT hasil dari perniagaan anda dan yang lebih menarik adalah setiap slot pembelajaran adalah secara

PERCUMA

580312_639020352779954_230374948_n

Saya bersama Social Media Stategist – Razali Zain

GLAM telah membuktikan cara yang dibawa telah bejaya dan boleh digunapakai oleh setiap orang bukan sahaja orang muda malah golongan pertengahan dan juga berumur. Testimoni mengenai kejayaan telah banyak kita lihat.

HANIS HAIZI

hanis-haizi

Hanis Haizi

cDM hanis

Hanis Haizi dan Razali Zain denga kereta bisnes pertama BMW 3Series

MAISARAH IBRAHIM

14

Maisarah Ibrahim dan Suami Syukran Helmi

image cdm mai dpt kete

Kereta bisnes pertama Maisarah Ibrahim

NAA KAMARUDDIN

HAphotoshoot_naaKamaruddin-020

Naa Kamurddin

hanis kereta naa

Naa Kamaruddin dan suami bersama mentor

so macam mana anda nak berjaya adalah dengan tindakan anda yang pertama iaitu, HUBUNGI SAYA dan saya akan terangkan dengan lebih lanjut.

email: izwanhelmi.mokhtar@yahoo.com.my

fb: https://www.facebook.com/helmimokhtar82

Intstagram: http://instagram.com/helmimokhtar

Google+: https://plus.google.com/+IzwanHelmiMohdMokhtar

Youtube: http://www.youtube.com/user/spek10074

Telefon: +6019-3596369

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s